ⓘ Таня Михайлова. Татяна Михайлова, известна като Таня, е естонска певица, етническа рускиня. Родена е в Калининград, но живее в Естония от малка. В професионална ..

                                     

ⓘ Таня Михайлова

Татяна Михайлова, известна като Таня, е естонска певица, етническа рускиня.

Родена е в Калининград, но живее в Естония от малка. В професионалната си кариера е била член на няколко групи, като е участвала и в няколко мюзикъла. Тя е естонският представител на песенния конкурс "Евровизия 2014".

                                     

1. Музикална кариера

Започва да пее от ранна възраст. Участва в многобройни концерти и фестивали в Естония, Русия и Украйна. През 1998 година печели конкурса "Утренняя звезда" в Латвия. Четири години по-късно участва във Fizz superstar – балтийски песенен конкурс.

Играе главни роли в мюзикълите "Слава" Кармен Диаз, "Целувката на жената-паяк" Жената-паяк и "Кабаре" Сали Боулс.

                                     

1.1. Музикална кариера Други групи и участия

Приключила след известно време с проекта си "Джей Зи Бел", Таня се присъединява към групата "Съндей Мууд" на Тимо Венд и канадския китарист Алекс Федеричи през 2007 година. Издават албум на английски през 2009 година, чието име е Something more. Той се радва на голям успех в балтийските страни.

Участва в представлението Queen: The doors of Time в естонския театър "Ванемуйне" заедно с артиста от Бродуей Тони Винсънт и естонския певец Ролф Роосалу.

Участва и в няколко телевизионни конкурса, сред които Laulud tähtedega естонската версия на Just the two of us, 2011 година, където е подгласник, и Laulupealinn есента същата година, отново втора.

                                     

1.2. Музикална кариера Евровизия

Таня участва в естонската национална селекция с песента си Amazing, която впоследствие печели. Излиза на първия полуфинал на "Евровизия 2014", който се провежда на 6 май 2014 година.